Challenge the Cyber, Capture the Flag

2 september 2019

Op zaterdag 7 september vindt de eerste editie van het Capture the Flag ofwel CTF-event ‘Challenge the Cyber’ plaats in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Aan dit evenement, dat dcypher en NCSC gezamenlijk organiseren en mede wordt gesponsord door Cisco Nederland, KPN Security en Rabobank, doen 13 teams mee van in totaal rond de honderd studenten MBO, HBO en WO. Deelnemers strijden om de eer, maar ook om de kans zich te kwalificeren voor de European Cyber Security Challenge in Boekarest.

De challenge, die ontwikkeld is door Certified Secure, doet een beroep op creativiteit, probleemoplossend vermogen en coöperatie. Voor begeleidende docenten zal het interessant zijn om het proces te volgen en na afloop te evalueren, om zo lessons learned mee terug te kunnen nemen naar de collegezaal. Hiermee slaat Challenge the Cyber meteen een brug tussen cybersecurity onderwijs en praktijk.

Zin en gelegenheid om teams aan te moedigen, de sfeer te proeven? Je bent van harte welkom om op 7 september een kijkje te komen nemen in de Dutch Innovation Factory. Om 11.30u openen we met uitleg en om 12.00u start de competitie. De prijsuitreiking is rond 17.30u. Wellicht een mooie gelegenheid om een beeld te krijgen van de bijdrage van CTF competities aan de ontwikkeling van cybersecurity skills?

CtC