Challenge the Cyber dit jaar online

24 april 2020

Het zat er al een beetje aan te komen, maar na de persconferentie van premier Rutte afgelopen dinsdag (21 april) hebben wij de knoop definitief doorgehakt: Challenge the Cyber zal dit jaar online plaatsvinden. De datum blijft zaterdag 27 juni. Ondanks de afstand gaan we proberen er een mooie dag van te maken. We hopen later in het jaar, wanneer dat weer kan en mag, alsnog de ‘afsluitende borrel’ te organiseren.

De plannen voor het cyberbootcamp vorderen ook gestaag. We gaan er voorlopig vanuit dat dit, met de nodige preventieve maatregelen, wel onsite kan plaatsvinden. Tegelijkertijd houden we ook rekening met een plan B, waarbij deelnemers het bootcamp vanuit huis volgen.

We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te nemen op onze Discord server. Het ECSC2019 team staat hier klaar om deelnemers op gang te helpen en ook een aantal docenten heeft de weg ernaartoe al gevonden. Daarnaast hebben we voor de liefhebbers nog een leuke teaser challenge via een QR code op de CTC homepage

Dan hebben we nog een luistertip: Jasper, Diederik en Olaf, vorig jaar mee naar de ECSC in Boekarest en nu betrokken bij de organisatie van CTC, zijn een podcast begonnen. De pilotaflevering van ‘Wat de Hack' is te beluisteren via o.a. Spotify. In de podcast geven ze op luchtige wijze commentaar op cybergerelateerde onderwerpen, zonder al te technisch te worden.

Blijf oefenen en blijf gezond!