CTC 2020

Challenge the Cyber is een capture the flag event, waarbij teams gezamenlijk een aantal uitdagende opdrachten uitvoeren. Om de vlag te veroveren moeten opgaven (van easy tot hard) gekraakt worden in een aantal categorieën. De challenges bieden genoeg uitdaging voor zowel beginnende hackers als doorgewinterde CTF spelers. De CTF wordt ontwikkeld aan de hand van het ECSC curriculum. De nationale Capture the Flag wedstrijd Challenge the Cyber vindt plaats op zaterdag 27 juni 2020. Als gevolg van de huidige coronamaatregelen zal het evenement dit jaar online plaatsvinden. Er is plek voor maximaal 200 deelnemers.

Er zijn dit jaar twee competities: voor junior teams (geboortejaar 2000-2006) en voor senior teams (geboortejaar 1995-1999). Teams bestaan uit maximaal 5 deelnemers. 

In tegenstelling tot wat we eerder via deze website meldden, hebben we de regels voor de categorieën iets versoepeld:

  1. Teams waarvan alle teamleden geboortejaar 2000-2006 hebben, doen mee in de junior categorie;
  2. Teams waarvan alle teamleden geboortejaar 1995-2006 hebben (teams met juniors en seniors, of alleen seniors), doen mee in de senior categorie;
  3. Teams die een of meerdere teamleden met geboortejaar 1990-1994 aan boord hebben, doen mee in de buitencategorie. 

Alleen leden van teams onder 1) en 2) kunnen zich kwalificeren voor het cyberbootcamp. NB: afgaande op de leeftijdssamenstelling in 2019, is de junior categorie mogelijk minder zwaar bezet. Junioren die in deze categorie meespelen maken in dat geval meer kans op een plek in het cyberbootcamp.

Geen team? Individueel aanmelden kan ook: de organisatie stelt dan een team samen.

Ouder dan 25? Challenge the Cyber is in de eerste plaats gericht op jong talent, dat zich hiermee kan kwalificeren voor het cyberbootcamp. Voor geïnteresseerden met geboortejaar 1990-1994 bestaat de mogelijkheid mee te doen in een buitencategorie.

De registratie voor Challenge the Cyber 2020 is helaas gesloten. Je kunt je dus niet meer aanmelden.