ECSC

De European Cyber Security Challenge is een initiatief van the European Union Agency for Network and Information Security (ENISA). Doel van de ECSC is de ontwikkeling van excellente cybersecurity skills binnen Europa door o.a. het promoten van nationale cybersecurity challenges, promotie en bewustwording van cybersecurity. Er wordt met name getest op harde cybersecurity skills, maar ook op samenwerking en andere zachtere vaardigheden. Typische opdrachten zijn individuele en groepsgewijze capture the flag-challenges en een attack-defence toernooi, terwijl elk team ook een eindpresentatie moet geven.

  • De European Cyber Security Challenge 2020 is als gevolg van de wereldwijde coronacrisis helaas afgelast. De eerstvolgende editie vindt plaats in oktober 2021 in de Tsjechische hoofdstad Praag.
  • In 2019 werd de European Cyber Security Challenge gehouden in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Nederland, dat voor het eerst meedeed aan de ECSC, eindigde als zestiende van de twintig deelnemende landen. 

Meer informatie: www.europeancybersecuritychallenge.eu