In dit verslag houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen van TeamNL tijdens ECSC 2024. Van tijd tot tijd plaatsen we hier updates. Vergeet niet onze andere kanalen te volgen voor foto's en video's!

Instagram stories: Volg ons hier!

ECSC website (programma, info): Klik hier!

Officiële livestreams: Bekijk ons live!

Bekijk onze teamvideo: Klik hier!

Bekijk het officiële scorebord: Klik hier!

Maandag 7 oktober 2024

We begonnen onze reis op Schiphol. Gelukkig gingen we pas om 12 uur verzamelen dus we konden energiek aan onze reis beginnen. Toen we eindelijk in het vliegtuig zaten, bleek echter dat we niet konden opstijgen. Tijdens de vorige vlucht heeft ons vliegtuig een fikse deuk opgelopen - al was dat volgens de piloot geen probleem. Toch moest hier even naar gekeken worden. Het 'even kijken' duurde dan toch snel anderhalf uur, maar uiteindelijk zijn we goed gearriveerd in Milaan. Je kunt dus prima met een toch niet zo super grote deuk in je vliegtuig vliegen!

Na een snelle snack gingen we met de bus naar Turijn waar we deze week de competitie gaan spelen. We hebben met ons team een heel hostel midden in de stad afgehuurd - we hebben gewoon ons eigen Holland House! Na nog een 'kleine' pizza (lees: enorm) gingen we bijna allemaal op tijd slapen. Een harde kern begon direct met netwerken met andere landen. En nog een kleinere harde kern ging nog aan ons eigen netwerk bouwen. Morgen gaan we de locatie van het evenement bekijken en alles testen. We hebben er zin in!

Dinsdag 8 oktober 2024

Na een goede nacht in ons hostel en een lekker ontbijtje en een echte Italiaanse espresso maken we ons klaar om naar de evenemtlocatie te gaan - de Officine Grandi Riparazioni. Het schijnt een prachtige industriële locatie te zijn met oude locomotieven, kunst en cultuur. We zijn erg benieuwd!

Na een dag testen van de infrastructuur (met ups en downs) zitten we eindelijk klaar voor de opening van de ECSC 2024. Je kunt live meekijken via de livestream! En onze teamvideo kun je bekijken. Deze kun je hier terugkijken.

Na te hebben genoten van een heerlijk buffet aan allerlei verrassende Italiaanse gerechten gingen we terug naar ons hostel. Het was toch een drukke dag omdat er nog veel getest moest worden. Toen dachten we: eindelijk slapen. Maar niets is minder waar. Er werd nog tot in de late uurtjes doorgewerkt aan de infrastructuur zodat we helemaal klaar zijn voor de competitie morgen!

Woensdag 9 oktober 2024

We gingen vandaag (bijna allemaal) vroeg ons bed uit. Na een kort ontbijt zijn we naar de wedstrijdarena gelopen. Om 10:00 stipt is de wedstrijd begonnen. We zijn via de livestream te volgen. Go team Nederland!

Na een lange, uitdagende en vermoeiende dag zijn we weer teruggekeerd in ons hostel. Na veel strategie focus weten ook wij niet hoe veelste we zijn geëindigd op de eerste dag. Het scorebord van de Jeopardy wedstrijd is voor het einde gesloten dus we tasten nog in het duister over onze score. Toch moet een top 10 plek haalbaar zijn! Ondanks de vermoeiende dag werd er tot in de late uurtjes doorgewerkt aan onze grote troef: Attack/Defence. We hebben ons erg goed voorbereid op de wedstrijd van morgen en kijken er ontzettend naar uit. Pas maar op!

Donderdag 10 oktober 2024

We zijn vroeg opgestaan om het échte strijdtoneel te betreden: Vandaag is de Attack/Defence dag. Tijdens deze tweede en laatste competitiedag gaan we alles op alles zetten om de uitgebreide voorbereiding te laten terugbetalen in een goede positie op het scorebord. Zet hem op!

Halverwege de competitie hebben we een flinke tijd op de eerste plaats gestaan. Heel erg knap! Daarna werd het wel weer ontzettend spannend. Aan het einde van de dag ging ook het Attack/Defence scorebord weer op slot dus de uitslag blijft nog even spannend. Om 6 uur werd er afgeteld en zat de competitie er op. Wat een ontlading! Eindelijk tijd voor ontspanning, wat eten en een drankje. Morgen kan iedereen lekker uitslapen (behalve de organisatie...).

Vrijdag 11 oktober 2024

Deze ochtend kon er uitgeslapen worden en van die gelegenheid werd ook dankbaar gebruik gemaakt. Vandaag staan vanaf 4 uur de plechtigheden op het programma - de award ceremonie waar we te horen krijgen wie er heeft gewonnen, een gala dinner en een feest. We kijken er naar uit! Tot die tijd kan iedereen genieten van een beetje sightseeing.

We zitten niet langer in spanning - het hoge woord is er uit. We zijn 6e geworden! (Met slechts enkele punten voorsprong op Finland!) Je kunt het gehele scorebord hier vinden.

We zijn ontzettend trots op deze prestatie van het team. En dat mag gevierd worden! We hebben genoten van een uitgebreid feestelijk dinner. Dit was echter zó chic dat het even wennen was voor sommige deelnemers, maar ook dat wende snel. Een aantal deelnemers hebben zelfs hun oranje shirt geruilt voor dat van een van de tegenstanders. Er werd afgesloten met een groot feest, al waren sommigen ook moe van de drukke week. Er werd zelfs nog op de valreep even gehackt.

Zaterdag 12 oktober 2024

Het zit er weer op. Wat een avontuur was het deze week. Met een laatste koffie, broodje, cappuccino en pizzaatje op zitten we alweer in de bus terug naar Nederland.

We zijn weer in Nederland aangekomen en het bijkomen kan beginnen. Iedereen is voldaan en een beetje gaar. Vanaf Schiphol gaat iedereen weer zijn eigen weg. Nog een paar uurtjes en iedereen is weer thuis en klaar voor de volgende uitdaging!