NieuwsChallenge the Cyber dit jaar online

24 april 2020

Het zat er al een beetje aan te komen, maar na de persconferentie van premier Rutte afgelopen dinsdag (21 april) hebben wij de knoop definitief doorgehakt: Challenge the Cyber zal dit jaar online plaatsvinden. De datum blijft zaterdag 27 juni. Ondanks de afstand gaan we proberen er een mooie dag van te maken.

Lees meer >>

Gamechangers: houd jongeren weg bij cybercrime

21 april 2020

Speciale games moeten helpen jongeren uit de cybercriminaliteit te houden. Vandaag start de campagne ´Gamechangers´, waarbij jeugd tussen 12 en 18 jaar voor online uitdagingen komt te staan.

Lees meer >>

Challenge the Cyber verplaatst naar 27 juni 2020

24 maart 2020

Nu door het Coronavirus steeds meer evenementen afgelast of uitgesteld worden, krijgen wij vanzelfsprekend ook vragen over het al dan niet doorgaan van Challenge the Cyber op 30 mei a.s. Vorige week hebben wij met het kernteam besloten om Challenge the Cyber te verplaatsen naar zaterdag 27 juni 2020.

Lees meer >>

Weet jij hoe jouw smartphone precies werkt?

5 maart 2020

Daniel Meinsma, docent HBO-ICT van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer én ECSC 2019 coach, wil aantonen dat de technische kant van ICT helemaal niet saai of moeilijk is. Daarom onderzocht hij samen met zijn studenten de gebruiksveiligheid en –vriendelijkheid van software. Hun bevindingen worden gedeeld in een bundel.

Lees meer >>

Learning by hacking

21 februari 2020

Onlangs is in het magazine van het Platform voor InformatieBeveiliging (PvIB)  een artikel verschenen over Learning by Hacking. 

Lees meer >>

Meld nu jouw team aan voor CTC2020!

6 januari 2020

De nationale Capture the Flag wedstrijd Challenge the Cyber vindt plaats op zaterdag 30 mei 2020 op een centrale locatie in Nederland. Er is plek voor maximaal 200 deelnemers. Er is een competitie voor junior teams (geboortejaar 2000-2006) en voor senior teams (geboortejaar 1995-1999). Teams bestaan uit maximaal 5 deelnemers.

Lees meer >>

Technische puzzels oplossen in Boekarest

1 november 2019

Drie studenten van De Haagse Hogeschool (HBO-ICT) namen begin oktober deel aan de studentenwedstrijd European Cyber Security Challenge in Boekarest.

Lees meer >>

Over een challenge en een fiets in de brievenbus

16 oktober 2019

Van 9 tot 11 oktober vond voor de vijfde keer de European Cyber Security Challenge plaats. Roemenië was dit keer het gastland voor 200 deelnemers uit 20 landen.

Lees meer >>

Hackers Fontys Hogeschool ICT geselecteerd voor Nederlands team ECSC 2019

9 oktober 2019

ICT studenten en docent gaan competitie aan op het gebied van ethisch hacken. Een primeur!

Lees meer >>

Presenting… the Dutch team (2)

27 september 2019

Met nog een kleine twee weken te gaan voor take-off naar Boekarest, draaide de eerste (en enige) bijeenkomst van het Nederlandse ECSC team vooral om kennismaking. De middag vond plaats op bekend terrein: de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Lees meer >>

Presenting… the Dutch team

12 september 2019

Het was even puzzelen na Challenge the Cyber, maar we zijn eruit! Conform de European Cyber Security Challenge regels, bestaat ons team uit vijf seniors (geboren tussen 1994 en 1998) en vijf juniors (geboren na 1998). De seniors komen uit het winnende team ‘High Tech Hacking Touch’ van Universiteit Twente. Een zesde teamlid gaat mee als coach.

Lees meer >>

CTC 2019: Hack jezelf naar Mars

7 september 2019

Tijdens de eerste editie van het Capture the Flag event ‘Challenge the Cyber’, georganiseerd door dcypher en het NCSC, gingen 13 teams van in totaal rond de honderd studenten uit het MBO,

Lees meer >>

Challenge the Cyber, Capture the Flag

2 september 2019

Op zaterdag 7 september vindt de eerste editie van het Capture the Flag ofwel CTF-event ‘Challenge the Cyber’ plaats in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Lees meer >>

NCS3 2019 CSR Challenge winnende team bekend

23 augustus 2019

Tijdens de National Cyber Security Summer School (NCS3) week, die vandaag eindigde, deelden cybersecurity-experts van publieke, private en academische instellingen hun kennis vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken.

Lees meer >>

Vierde editie van de National Cyber Security Summer School (NCS3) van start

19 augustus 2019

De National Cyber Security Summer School (NCS3) introduceert studenten in de wereld van cybersecurity. Zo'n 60 studenten uit het hoger onderwijs starten vandaag tijdens de vierde editie van de NCS3 in Den Haag. De NCS3 is een initiatief van de Nederlandse Cyber Security Raad en wordt georganiseerd door dcypher. 

Lees meer >>

Word jij het beste cybersecurity-talent van Europa?

7 juni 2019

Europese landen zijn begonnen of bereiden zich voor op de start van hun nationale cybersecurity-competities.

Lees meer >>

Vereniging Hogescholen: Toekomst hbo ligt bij leven lang ontwikkelen

16 mei 2019

“Er zullen banen gaan verdwijnen en de arbeidsmarkt zal ingrijpend gaan veranderen. Hogescholen kunnen ervoor zorgen dat mensen kunnen omscholen of bijscholen in hun eigen tempo. Daar ligt een enorme publieke verantwoordelijkheid”, aldus Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen op het 15e jaarcongres van het hbo.

Lees meer >>

Wereld stevent af op enorm tekort aan cybersecurity-specialisten

16 mei 2019

Cybersecurity is van cruciaal belang voor een digitale samenleving. De wereld stevent echter af op enorm tekort aan specialisten op dit gebied. De verwachting is dat er 2021 mondiaal zo’n 3,5 miljoen cybersecurity-banen zijn waarvoor geen mensen zijn te vinden.

Lees meer >>

Meld je nu aan voor de NCS3 2019

4 maart 2019

De National Cyber Security Summer School (NCS3) wil studenten kennis laten maken met zowel de technische als de niet-technische aspecten op het veelzijdige gebied van cyber security. Om hier aan deel te nemen is geen voorkennis van cybersecurity vereist.

Lees meer >>