Over CTC

Challenge the Cyber is een Capture The Flag competitie voor jong Nederlands cybersecurity talent. Cybersecurity is van strategisch belang voor Nederland. Met Challenge the Cyber willen wij nieuw en jong cybersecurity talent aanboren, noodzakelijke cybersecurity skills (aansluitend bij het ENISA curriculum) naar een hoger niveau tillen en jonge mensen inspireren een loopbaan in cybersecurity na te streven.

Challenge the Cyber is in 2019 gestart als competitie tussen teams van Nederlandse cybersecurityopleidingen. In 2020 staat de competitie open voor alle 14- tot 25-jarig cybersecuritytalenten. Er is een junior competitie voor 14- tot 20-jarigen (geboortejaar 2000-2006) en een senior competitie voor 21- tot 25-jarigen (geboortejaar 1995-1999). Tijdens Challenge the Cyber kunnen deelnemers zich kwalificeren voor de cybersecurity talentklas. Dit is een meerdaagse training, waarin gewerkt wordt aan harde en zachte vaardigheden, teambuilding en persoonlijk leiderschap. Een grotere groep talenten krijgt zo de kans extra training te volgen en een netwerk op te bouwen. Uit deze talentklas wordt op basis van complementaire skills en sociale fit het ECSC team geselecteerd. Dit team mag Nederland van 3 tot 7 november 2020 vertegenwoordigen bij de European Cyber Security Challenge in Wenen. 

Voor deelname aan de talentklas is beheersing van de Nederlandse taal een vereiste. Helaas maken alleen talentklas deelnemers met de Nederlandse nationaliteit kans om geselecteerd te worden voor Nederlands ECSC team. 

ECSC team 2019
Teamleden en coaches van het Nederlandse ECSC team 2019 helpen met de organisatie van Challenge the Cyber 2020.