Training MissionStoom jezelf klaar

De Training Mission bestaat sinds 2022 en is opgezet als oefening voor het echte werk - de Challenge the Cyber CTF. Tijdens de Training Mission heb je twee maanden de tijd om te oefenen aan opdrachten die vergelijkbaar zijn met de opdrachten die je tijdens de echte CTF ziet, en is er voldoende ruimte om kennis te delen met andere spelers. Zelfs als je nog nooit een CTF hebt gespeeld biedt de Training Mission je voldoende handvaten om van start te gaan.

Dit jaar begint de Training Mission op 1 maart, en eindigt op 1 mei. Tussentijds komen er nieuwe challenges beschikbaar.

Regels en criteria voor deelname

Voel je vrij om samen met anderen mee te doen, maar deel geen oplossingen buiten onze Discord-kanalen. Na het oplossen van een challenge word je automatisch toegevoegd aan een Discord-kanaal waarin je de challenge kunt bespreken met anderen.

Je kunt meedoen aan de Training Mission als je bent geboren tussen 1997 en 2008 (inclusief).

Prijzen

Tijdens de Training Mission kun je verschillende prijzen winnen.

Steady Solvers - Los challenges op en krijg een kleine headstart in de Challenge the Cyber CTF! Voor elke challenge die je oplost delen we bonuspunten uit. Als je een team maakt voor de CTF telt het grootste aantal solves van een teamlid voor deze bonus.

Write-up Warriors - Kennis delen is een belangrijk doel van de Training Mission. Write-ups kunnen een goede bron van informatie zijn voor andere spelers, en effectief communiceren en documenteren is een belangrijke skill in je toekomstige carrière. De beste write-ups die aan het eind van de Training Mission worden ingeleverd, verdienen een prijs.

Heroic Helpers - Kennis delen is een belangrijk doel van de Training Mission. De Discord van Challenge the Cyber staat hierin centraal. Actieve participatie in discussies en het bieden van hulp aan deelnemers die dit nodig hebben worden beloond!

Meer informatie over de Training Mission vind je op het portaal van de Training Mission zelf. Zodra de Training Mission van start gaat vind je hieronder een link!