Vierde editie van de National Cyber Security Summer School (NCS3) van start

19 augustus 2019

De National Cyber Security Summer School (NCS3) introduceert studenten in de wereld van cybersecurity. Zo'n 60 studenten uit het hoger onderwijs starten vandaag tijdens de vierde editie van de NCS3 in Den Haag. De NCS3 is een initiatief van de Nederlandse Cyber Security Raad en wordt georganiseerd door dcypher. 

Gedurende de week ontvangen studenten lezingen, workshops en presentaties in specifieke multidisciplinaire cyberbeveiligingsthema's door sprekers van overheidsorganisaties, vanuit de industrie en van academici. Na de eerste dag bij het ministerie van J&V in Den Haag gaan de studenten naar Rotterdam (CGI), Delft (Fox-IT), Enschede (UT) en Amsterdam (Deloitte).

Daarnaast werken de studenten gedurende de week onder begeleiding van cyber security experts aan een advies voor de Cyber Security Raad. Aan het einde van de week presenteren de studenten het advies aan een jury van experts. Het winnende team krijgt de mogelijkheid om het winnende advies nog een keer te presenteren voor de Cyber Security Raad. Het programma toont aan wat de publieke, private en academische sector allemaal doen op het gebied van cyber security. Daarmee geeft NCS3 de deelnemers een goed beeld van de verschillende mogelijkheden binnen deze sectoren en is het een ideaal startpunt voor studenten die een carrière ambiëren in cyber security.

Meer informatie

Groepsfoto NCS3 2019

Groepsfoto NCS3 2019, gemaakt door Sjoerd van der Hucht