We starten met 2022 op 1 maart met iets nieuws, waarover hieronder meer. Op zaterdag 14 mei staat natuurlijk de jaarlijkse Challenge the Cyber CTF weer op het programma en hopelijk kan het dit jaar na 2 online edities weer een keer op locatie worden georganiseerd. In juli wordt voor de derde keer het Cyberbootcamp georganiseerd. De jaarlijkse European Cyber Security Challenge ten slotte vindt dit jaar halverwege september plaats in Wenen.

CTC Training Mission 2022

Maar om te beginnen trappen we op 1 maart met vierde CTC-jaar af met iets nieuws, de 'CTC Training Mission'. Tot 1 mei krijg je de kans om een aantal online challenges aan te pakken en je cyberskills te meten met de andere deelnemers. In tegenstelling tot de team-CTF Challenge the Cyber richt de CTC Training Mission zich op individuele deelnemers. Vanaf half februari kun je je via deze site aanmelden.

Waarom een 2 maanden lange online CTF? Ten eerste omdat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je hieraan wilt besteden, maar vooral ook wanneer. Ook hebben we bij de voorgaande edities van CTC gemerkt dat door de relatief korte tijd die beschikbaar is om challenges op te lossen, vooral minder ervaren spelers het lastig hebben, maar daardoor ook onvoldoende de kans hebben er iets van te leren. Die mogelijkheid heb je wel als je een langere tijd met een challenge bezig kunt zijn. De CTC Training Mission is geen officieel kwalificatietoernooi voor Challenge the Cyber, maar het geeft jezelf (en ons) wel de kans om in te schatten wat je kwaliteiten zijn en welke type challenges je liggen. Mochten we voor een on-site CTC dit jaar meer inschrijvingen krijgen dan we kwijt kunnen, dan kan een goede score natuurlijk wel in je voordeel werken om geselecteerd te worden.

Challenge the Cyber 2022

De datum staat vast. Zaterdag 14 mei vindt de jaarlijkse Challenge the Cyber CTF plaats. We hopen dit jaar net als in 2019 een groot aantal deelnemers fysiek bij elkaar te kunnen brengen, maar mocht het net als de afgelopen 2 jaar toch tegenzitten zijn we er ook op voorbereid om CTC (hopelijk voor de laatste keer!) online te houden. Hou de website en onze socials in de gaten voor meer informatie.

Cyberbootcamp 2022

Ook de locatie voor het Cyberbootcamp 2022 is alweer geboekt. Net als de afgelopen jaren zal wederom een afwisselend en leerzaam programma worden neergezet, waar een selectie vanuit de Challenge the Cyber deelnemers een week lang worden ondergedompeld in workshops door diverse cybersecurityexperts.

European Cybersecurity Challenge 2022

De ECSC wordt dit jaar in Wenen georganiseerd door Oostenrijk. Nederland zal voor de derde keer deelnemen met een nationaal team. De periode tussen Cyberbootcamp en de ECSC zal benut worden om de deelnemers gedegen voor te bereiden op deze internationale competitie.