De aanmeldingen voor de CTF zijn open!

CTFCapture the Flag

Challenge the Cyber organiseert elk jaar een Capture the Flag-competitie voor jong cybersecuritytalent in Nederland. Naast het bieden van een hele leuke ervaring, fungeert de CTF ook als voorselectie voor het Cyberbootcamp en de European Cyber Security Challenge.

Dit jaar wordt de CTF georganiseerd op zaterdag 29 mei 2021. De inschrijving sluit op 21 mei 2021.

Wat kan ik verwachten?

Heb je nooit eerder aan een Capture the Flag-competitie meegedaan? Geen zorgen, de Challenge the Cyber CTF is ontworpen voor alle niveaus en iedereen kan er iets van leren. Ook als je nog nooit eerder aan een CTF hebt meegedaan, kun je punten scoren!

De Challenge the Cyber CTF is een Jeopardy CTF. Dat betekent dat er verschillende categorieën zijn met challenges in verschillende niveaus, die je in je eigen tempo kunt oplossen. Veelvoorkomende categorieën zijn web hacking, reverse engineering, binary exploitation, forensics en cryptografie. Bekijk dit filmpje eens voor meer informatie over het concept.

Wil je oefenen? Op deze pagina hebben we een verzameling van sites waar je kunt oefenen met CTF-challenges. De Challenge the Cyber CTF zelf is natuurlijk ook gewoon een prima oefening!

Criteria voor deelname

Iedereen die is geboren tussen 1995 en 2007 kan zich aanmelden voor Challenge the Cyber 2021. De CTF wordt gespeeld in teams van 3 tot 5 spelers, maar deelnemers kunnen zich ook individueel of in duo’s aanmelden. We zullen als organisatie in dergelijke gevallen meerdere aanmeldingen gezamenlijk in één team onderbrengen.

Dit jaar kent de CTF twee categorieën:

  • Junior (geboortejaar 2000 t/m 2007)

  • Senior (geboortejaar 1995 t/m 1999, eventueel aangevuld met spelers uit de juniorcategorie)

In tegenstelling tot vorige edities laten we dit jaar geen deelnemers toe die voor 1995 zijn geboren.

Alle deelnemers aan Challenge The Cyber 2021 maken kans om deel te nemen aan het Cyberbootcamp van 12 tot en met 18 juli 2021 en geven voorafgaand aan CTC aan de organisatie door of zij hiervoor in aanmerking willen komen. Vanuit zowel de junior- als de seniorcategorie selecteren we talenten voor het Cyberbootcamp. Het streven is om een evenwichtige verdeling van juniors en seniors te krijgen.

Klaar om te spelen?Meld je nu aan.